Villa Sea Paradise Curacao

Villa Sea Paradise Curacao

Curacao vakantievilla aan Zee

Curacao Vakantie: Meest gestelde vragen

This is the heading

Meest gestelde vragen: Curacao Vakantie

Dit zijn de meest gestelde vragen over Jan Thiel Vakantie Villa Sea Paradise Curacao. Lees het aandachtig door. Villa Sea Paradise Curacao team is hier om al uw vragen te beantwoorden. Geef ons een telefoontje of E-mail ons. Hieronder vindt u alle contactgegevens. Een leuke vakantie in Jan Thiel Vakantie Villa Sea Paradise Curacao begint altijd met kennis van uw villa en van de omgeving.

Waar ligt Curacao?
Curaçao is een van de Nederlandse eilanden in de zuidwestelijke Caribische Zee, 60 mijl / 80 kilometer verwijderd van de Venezolaanse kust. Het ligt tussen de andere Nederlandse eilanden, Bonaire en Aruba. Ze staan bekend als de ABC-eilanden. Curacao samen met Aruba eb Sint Maarten zijn zelfstandige eilanden binnen het Koninkrijk. BES eilanden: Bonaire, St Eustatius en Saba zijn gemeenten van Nederland.  

Welke taal spreek men op Curacao? 
De officiële taal van Curaçao is Nederlands, maar het eiland heeft een eigen taal genaamd Papiamento. Papiamento is een Creoolse taal van de slaven. Een mix van Portugees, Spaans, Nederlands en een beetje Engels. Naast Papiamento en Nederlands spreken de meeste locals ook: Engels en Spaans.

Hoe laat is het op Curaçao?
De standaardtijd op Curaçao ligt 4 uur achter op Greenwich Mean Time (GMT-4). Hetzelfde als de Atlantic Standard Time (AST) -zone. Curaçao heeft geen zomertijd. Met Nederland ligt Curacao 5 uur achter behalve in de zomer maanden dan is het 6 uur verschil.

Hoe is het weer op Curaçao?
Curaçao heeft het hele jaar door prachtig weer. Het is zonnig, droog, met verfrissende winden. Curaçao heeft het hele jaar door ideale vakantietemperaturen van gemiddeld 31 C (88 F) . De locatie is ideaal gelegen weg van de paden van orkanen!

Wat voor geld gebruiken ze op Curaçao?
De lokale valuta heet ANtilliaanse Gulden (ANG). De Antilliaanse Gulden is aan de Amerikaanse dollar gekoppeld tegen een vaste rente van 1 USD = 1,75 ANG. De Amerikaanse dollar en de Euro worden algemeen geaccepteerd op het eiland, dus het is het beste om wat contante Amerikaanse dollars of Euros te hebben en dan geld pinnen uit de geldautomaten. Bij de geldautomaten kunt u kiezen uit Antilliaanse guldens of Amerikaanse dollars.

Worden creditcards geaccepteerd op Curaçao?
Ja, vooral Visa en MasterCard, afhankelijk van de winkel nemen ze ook Amex of Discover aan.

Hoe kom je op Curaçao?
Met het vliegtuig. Er zijn veel vluchten naar Curaçao:

Vanuit Verenigde Staten:
Van Miami: American Airlines (dagelijks)
Van Charlotte NC: American Airlines (zaterdag).
Van JFK: JetBlue (maandag, woensdag en zaterdag).

Vanuit Canada:
Vanuit Toronto: Air Canada, wekelijks (vrijdag), Westjet, wekelijks (zondag), Sunwing, wekelijks (zondag)
Van Montreal: wekelijks (donderdag)

Vanuit Nederland:
Vanuit Amsterdam: KLM (dagelijks), TUI (dagelijks)

Hoe werkt de inschepingskaart?
Alle buitenlandse bezoekers die op Curaçao aankomen, moeten een ingevulde ED-kaart hebben voor immigratie-inklaring. U kunt de ED-kaart verkrijgen aan boord van de vluchten die aankomen op Curaçao, maar we raden u aan om de kaart online in te vullen voordat u aan uw vlucht naar Curaçao begint. Met de online ED-kaart (24 uur vóór aankomst) kun je sneller door de immigratiedienst op Curaçao. Bekijk hun site hier

Is het veilig om water uit de kraan te drinken?
Het water uit de kranen op Curaçao is van uitstekende kwaliteit en is veilig om te drinken! Het is beter dan het drinkwater dat je elders krijgt. Het voldoet aan ’s werelds hoogste normen voor drinkwater. Het drinkwater op Curaçao wordt geproduceerd door Aqualectra, het nutsbedrijf op Curaçao, dat zeewater gebruikt om kwalitatief drinkwater te produceren door omgekeerde Osmose. Door toevoeging van mineralen voor gezondheids- en voedingsdoeleinden, wordt de hoge kwaliteit bereikt.

Hoe vroeg kan een check-in en hoe laat kan een check-uit plaatsvinden? 
Check-in tijd is 16:00 uur en check-out tijd is 10:00 uur. Vroeg inchecken is alleen mogelijk als er geen andere gasten die dag vertrekken en laat uitchecken als er geen andere gasten worden verwacht op dezelfde dag om in te checken. Voor beide zijn er kosten aan verbonden.

Kunnen we onze bagage bij jullie opslaan na uitchecken? 
Het achterlaten van bagage bij Jan Thiel Vakantie Villa Sea Paradise Curacao in opslag na afhandeling, is niet mogelijk. Wij hebben geen ruimte of toezicht over uw kostbaarheden of waardevolle spullen in uw koffers.

Biedt u de eerste boodschappen bij aankomst als service aan?
We kunnen de eerste kleine boodschappen voor u halen. De kosten voor deze service zijn NAF 150,-. Laat het ons weten twee weken van tevoren om ervoor te zorgen. Supermarkt “van den Tweel” is om de hoek, twee minuten lopen van de Villa. Het is geopend van 8:00 tot 20:00, 7 dagen per week van maandag tot zondag.

Biedt u een taxi ophaalservice aan?
De beste aanpak is: het boeken en regelen van taxi’s zelf. U kunt een taxi nemen vanaf het vliegveld naar Boca Gentil. Op de luchthaven vindt u de taxi Queue. Een taxirit kost ongeveer $50 naar Boca Gentil (35 minuten rijden). Of u gebruikmaken van Curacao Airport Taxi Transfer. Bezoek hun website voor reserveringen op Curaçao Airport Taxi Transfer

Hoe zit het met Autoverhuur, wat kunt u adviseren?

Autoverhuur bevindt zich voornamelijk op de luchthaven Hato. Boca Gentil Resort heeft 2 Autoverhuurbedrijven in de buurt: Avis en Budget Rent a car. Als u Curaçao wilt verkennen dan is een auto zeer  essentieel.

Is parkeren mogelijk in de buurt van de Villa?

Ja, 2 auto’s kunnen op ons privéterrein geparkeerd worden voor het Vakantiehuis op Curacao.

Welke onderdelen behoren tot de Villa?

De Villa is gelegen op een privé-eigendom. Zwembad, zeedek, trap naar de zee en jacuzzi zijn allemaal onderdeel van de Villa. Ze zijn volledig tot uw beschikking en alleen door u particulier te gebruiken bij het huren van de Villa. De jacuzzi kan worden verwarmd tot 38 graden Celsius, het is niet heet, maar eerder een warme whirlpool. U heeft ook gratis toegang tot de nabijgelegen stranden en  strandclubs.

Hoe groot en hoe diep is het zwembad en hoe vaak schoongemaakt

Het zwembad is op zijn diepste 2 meter. Het is 10 bij 5 meter. Het zwembad wordt 2 keer per week schoongemaakt: op maandag en donderdag rond 12.00 uur door ons poolteam.

Hoe diep is de zee onder het zeedek?

Het water onder het zeedek is ongeveer 2 meter diep. Het is dan ook verboden om een kopduik vanaf het dek te maken.

Hoe schakel ik de lichten van het zwembad aan en hoe kunnen de kleuren aangepast worden?

De kleur kan worden aangepast door op het paneel bij de jacuzzi de schakelaar uit en aan te zetten tot de juiste kleurcombinatie wordt verkregen. U kunt ook afzonderlijk op dat zelfde paneel de luchtblazer/ Air en de jets van de jacuzzi in- en uitschakelen. Alleen wanneer de Jets zijn ingeschakeld wordt het water van de jacuzzi verwarmd tot ongeveer 35 graden Celsius de luchtblazer moet dan wel uit staan, daar deze koude lucht aanvoert.

Is er een routebeschrijving van Hato Airport naar Villa Sea Paradise Curaçao en hoe lang duurt dat?

Op Google Maps kunt u de route naar Villa Sea Paradise Curaçao zien. Wij sturen u ook een link naar een video met deze route. De reis van de luchthaven naar Villa Sea Paradise Curaçao duurt ongeveer 35 minuten. Voor routedetails zie onze beveiligde pagina waar u door middel van een inlogcode toegang krijgt. Deze code krijgt u een aantal weken voor uw vertrek. Beveiligde pagina.

Hoeveel water en elektriciteit is bij de prijs inbegrepen?

 Inclusief zijn 2 kubieke meter water per dag en 60 kWh elektriciteit per dag. Het overschrijdende bedrag zal worden afgetrokken van uw borg.  De meterstanden dienen binnen 1 uur na uw aankomst opgenomen te worden. U krijgt ter zijner tijd instructies hoe en waar u dit moet doen en hoe u dit moet opsturen.

Is de villa voorzien van airco?

Airconditioning zijn in alle 4 slaapkamers. In de rest van de villa niet. Als u niet gebruikmaakt van de slaapkamers gedurende de dag of wanneer u de villa verlaat, is het raadzaam om de airco’s uit te schakelen. Dit bespaart energie.

Zijn er stranden in de buurt die open en vrij toegankelijk zijn voor gasten?

Er zijn drie stranden binnen twee minuten lopen: Boca Gentil strand, Papagayo Beach Club en Zanzibar/Jan Thiel Baai. Alle drie de stranden zijn gratis toegankelijk voor gasten van de Villa. Voor de ligbedden van Boca Gentil strand hoeft u niet te betalen. Dat zijn de ligbedden bij het gemeenschappelijke zwembad tegenover Papagayo Hotel.  Alleen voor de ligbedden bij Papagayo Beach Club en Jan Thiel Baai/Zanzibar worden kosten geïnd. De kosten bedragen ongeveer $5 per ligbed per dag. 

Hoe ver is het dichtstbijzijnde duikschool van de vakantievilla Sea Paradise Curacao?

Er zijn twee duikscholen: één bij Boca Gentil bij het gemeenschappelijk zwembad en één bij Jan Thiel Baai: Scuba do. Ze zijn ongeveer 2 tot 5 minuten lopen van Vakantie Villa Sea Paradise Curacao vandaan.

Zijn er zwemmaskers, snorkels en zwemvinnen in de villa beschikbaar?

Nee, deze zijn niet beschikbaar in de Villa. Je kunt beter je eigen zwemattributen  en duikuitrusting meenemen of kopen bij de supermarkt of kopen of huren bij de duikscholen in de buurt. Huren van snorkel-uitrusting kost ca 5 USD per uur.Bij de duikschool bij het gemeenschappelijk zwembad biedt men 10% korting aan gasten van  Vakantie Villa Sea Paradise Curacao.

Kan men zwemmen in de zee bij het zeedek van  Vakantie Villa Sea Paradise Curacao?

Ja, als de zee is niet te ruw kan men zwemmen, maar men moet wel ervaren zwemmers zijn. Als de zee te ruw is dan is zwemmen daar niet aan te raden. Dit alles is natuurlijk op eigen risico. U kan dan beter zwemmen en duiken bij Jan Thiel Baai, omdat daar de zee kalmer is en ze beschikken  bovendien over een vlot.

Kan ik snorkelen bij het zeedek?

Ja, bij  kalme zee kunt u snorkelen bij het zeedek en zelfs een snorkeltocht maken naar Jan Thiel Baai, bijvoorbeeld zwemmen richting Jan Thiel en terug naar de Villa lopen. Als u niet op blote voeten terug wilt lopen, kunt u uw slippers /sandalen meenemen in een plastiek-zak.

Hoe de zeeladder te laten zakken en hoe en wanneer de zeeladder op te heisen?

Heis de zeeladder elke nacht op en ook in het geval dat de zee plots te ruw wordt. Dit is om het te beschermen tegen beschadiging. De zeeadder dient langzaam in zee te worden gezakt via een touw. Het heisen geschiedt ook op de zelfde manier door aan de zijkant tegenover de ladder te staan en deze te heisen. Voor video-instructies hoe de ladder te zakken en te heisen, zie onze beveiligde pagina. Gasten krijgen beschikking over een inlogcode een aantal weken voor vertrek. Beveiligde pagina

Zijn er Jet ski’s in de buurt te huur bij Jan Thiel Vakantie Villa Sea Paradise Curacao?

Ja, in het duikcentrum, op 2 minuten lopen van de Villa zijn Sea-Doo’s en Jet Ski’s te huur. Kosten: ongeveer $60 per half uur. Naast Jet Ski bieden ze ook kajak, waterfietsen, en andere mogelijkheden te huur.a

Zijn er winkels, casino’s en restaurants in de buurt?

Restaurants winkels en Casino liggen op loopafstand en dicht bij Papagayo Beach en Zanzibar. Op het eiland zijn er verschillende casino’s. Je treft ze meestal in de grote hotels. Het dichtstbijzijnde casino is het Diamond Casino op loopafstand van het winkelcentrum van Papagayo. Er zijn daar ook verschillende kleding- en souvenierswinkels.

Hoe ver is de dichtstbijzijnde ATM/Geld automaat?

De dichtstbijzijnde Geldautomaat ligt op 2 minuten loopafstand. Gelegen in de supermarkt: van den Tweel bij de ingang van Boca Gentil Resort. Er is ook een bij Zanzibar. Verder vindt men geldautomaten in regel bij benzinestations en een enkele langs Caracasbaaiweg.

Hoe werkt het tanken bij een benzinestation op Curaçao?

 De bezinestations op Curaçao zijn allemaal gebaseerd op prepaid principe. U dient vooraf te betalen aan het loket en het pompnummer op te geven waar u bent geparkeerd. Dan pas mag u tanken. Soms moet je eerst een schakelaar omzetten om te beginnen met tanken.

Kunt u een  een prive Chef kok voor ons regelen?

Ja, u kunt onze eigen chef inhuren. (barmannen of enige andere derde partij om betaalde of onbetaalde diensten te verlenen in de villa, zijn niet toegestaan). Bij overtreding wordt uw borgsom ingehouden. Zie services in de menubalk.

Hoe wordt de Villa schoongemaakt?

De Villa wordt aan het begin en tussendoor schoongemaakt. De tussenschoonmaak is afhankelijk van de dag van aankomst maar meestal op woensdag of donderdag. (Door COVID-19-maatregelen wordt de tussenschoonmaak overgeslagen om contacten te verminderen).

Welke huishoudelijke artikelen worden aangeboden bij aankomst?

Bij aankomst krijgt u een paar huishoudelijke artikelen aangeboden zoals: twee toiletpapier in elke toiletkamer, vuilniszakken en afwasmachine zeep. Dit wordt slechts eenmaal verstrekt tot u boodschappen heeft gehaal . Kruiden en specerijen om te koken en wasmiddel voor wasmachine zijn niet voorzien. Extra lampen en batterij ter vervangingen wel. Deze kunnen worden gevonden in de keuken lade/of in de keukenkast.

Wanneer worden de vuilcontainers opgehaald?

 De vuilcontainer wordt elke maandag en vrijdag geledigd om 7:30 AM. Plaats het vuilnis- en afvalzakken in de  groene container. Zet de groene container naast de elektriciteit meterhuis de avond te voren, zodat ze klaar staan om ’s ochtends te worden opgehaald en geledigd.

Moeten we  zwembadlakens handdoeken en bedlinnen meenemen?

 Nee, alle linnengoed, handdoeken en baddoeken zijn inbegrepen. Men krijgt per gast: 2-badhanddoeken, 2 gasten handdoeken en 1 strandlaken. Zwembad/Strandlakens kunnen naar het strand worden meegenomen, op voorwaarde dat ze teruggebracht worden naar de Villa. Bij verlies worden deze kosten in rekening gebracht en afgetrokken van uw borg.

Is er een BBQ set en zo ja, waar kan ik het beste barbecueën in de villa?

Ja, er staat een houtskool barbecue set. Dit kan het beste worden aangezet daar waar het geen  brand kan veroorzaken. Dus niet onder het dak van de veranda, onder parasols of Palapa. Bij voorkeur buiten in de open ruimte bijvoorbeeld op het zwembaddek, maar zo dat brand spetters niet eindigen op de parasols. Vergeet niet om na afloop het toestel te ledigen en schoon te maken.

Zijn er kluizen in het vakantiehuis?

De villa biedt twee kluizen aan: een in de hoofdslaapkamer en een andere in de slaapkamer ernaast.
Bij het verlaten van de villa na afloop van de vakantie dienen de kluissleutels te zijn teruggeplaatst.

Waarom heb ik problemen om de venstersshutters te sluiten?

Sluiten ervan met alleen het handvat gaat inderdaad moeilijk. Shutters kunnen het beste worden afgesloten door de shutterbladegn eerst handmatig voldoende dicht te drukken om vervolgens af te sluiten met het handvat.

Is WiFi in de Villa gratis? 

Wi-Fi is gratis, maar we kunnen niet de continue beschikbaarheid van Wi-Fi garanderen. Onze provider is UTS en het kan gebeuren dat de Wi-Fi soms faalt, en dan moet het systeem worden gereset. Dit kan gedaan worden door het netsnoer los te koppelen en weer aan te sluiten.

Waar bevindt zich de netsnoer om de WiFi mee te resetten?

De stroomkabel of netsnoer bevindt zich achter de wasmachine. Als het probleem hiermee niet is opgelost, neemt u dan contact op met de eigenaar. Reparatie door UTS zou 2 dagen in beslagnemen. We kunnen niet verantwoordelijk worden gehouden voor de vertraging in de reparatietijd van UTS.

Wat voor type elektrische stopcontacten zijn er?

De villa is voorzien van Europese (220V / 50Hz) stopcontacten (ronde polen niet plat) . Veel van de huidige kleine elektrische apparaten  zijn ontworpen om automatisch op dubbele spanningen te werken (110v en 220V). Controleer op de achterkant van uw apparaat of de specificaties van de elektrische ingang voldoen aan 220V.

Hoe vaak valt de stroom uit op Curaçao?

Stroomuitval gebeurt vaak op Curacao. Het duurt meestal niet langer dan een uur. Ingeval van een  stroomuitval, controleer eerst of één van de zekeringen in de zekeringbox niet is uitgeschakeld (schakelaar is naar beneden gericht). Zijn alle schakelaars naar boven gericht dan zult u moeten wachten tot de stroom terugkomt.

Wat te doen als een apparaat het niet doet en van de schakelaars in de automatenkast naar beneden blijft wijzen?  

Wanneer er geen stroom is naar een apparaat, controleer dan de automatenkast bij de voordeur. Als eenschakelaar naar beneden wijst, zet dan de schakelaar weer aan door deze weer omhoog te laten wijzen. Mocht het direct mislukken en weer naar beneden wijzen, dan dient u eerst de eigenaar hiervan op de hoogte te stellen en daarna te kijken of u deze groep niet overbelast heeft. In de deur van de automatenkast vindt u de nummers en groepsnamen. Koppel uw apparaten één voor éen los van die groep en probeer het opnieuw. Als het probleem aanhoudt, neem dan altijd eerst contact op met de eigenaar.

Met wie en hoe moet ik contact opnemen voor vragen over het vakantiehuis Villa Sea Paradise Curacao?

U kunt ons support team Villa Sea Paradise e-mailen: Info@villaseaparadisecuracao.com. U zal dan zo spoedig mogelijk worden geholpen of u kunt ook What’s-appen met de eigenaar op: + 31 (0) 654 367 453

Hoe kunnen we de bewakers bewijzen dat wij gasten zijn van Villa Sea Paradise Curacao?

U ontvangt een voucher om bij aankomst aan te tonen dat u de villa heeft geboekt. Tijdens uw verblijf kunt u zich identificeren met uw naam of door uw ID te laten zien. Alle gasten zijn geregistreerd binnen het beveiligingssysteem van het resort. Ze hebben uw namen op de computer.

De Villa-alarm gaat af wat moet ik doen?

 Als  een alarm afgaat en  continu blijft herhalen neem dan contact op met de eigenaar of geef het aan ons door per email naar: info@villaseaparadisecuracao.com.  U ons ook appen via Whatapp/of gewoon bellen met + 31 (0) 654 367 453

Hoe veilig is Boca Gentil Resort?

Boca Gentil is een “omheind beveiligd park”,  een bewaakt Resort.
Niettemin, is het wijs om de deuren, ramen en vensters te sluiten telkens als u de villa verlaat. Let wel, er zijn andere gasten en werknemers die toegang hebben tot het Resort.

Zijn er muggen?

Curaçao heeft ook muggen, zoals alle Caribische eilanden. In het resort hebben we overal muggenvallen geplaatst. Hierdoor zijn er minder muggen dan voorheen. Toch adviseren wij het gebruik van insect werende middellen: 2x per dag ’s ochtends en rond 16:00 uur weer. Vooral ’s ochtends en rond 18.00 uur zoeken ze slachtoffers. Insect werende middelen zijn bij alle supermarkten te koop.

Wat voor extra services biedt u aan? 

We bieden de volgende services tegen extra kosten: 

  • 6 avontuurlijke tochten op het eiland bekijk hier de excursies in het Engels
  • Privé kok
  • schoonmaak inclusief verschoning van lakens en handdoeken tijdens uw verblijf (eindschoonmaak is al inbegrepen).
  • Boodschappen voor aankomst.
Jan Thiel Vacations Rentals Curacao