Villa Sea Paradise Curacao

Villa Sea Paradise Curacao

Curacao vakantievilla aan Zee

Curacao Top 10 aanbevelingen

Hier staan onze favoriete activiteiten om te zien en te doen in Curacao. Neem gerust een kijkje. We hebben foto’s, video’s, informatie en links opgenomen. Ze zijn niet op volgorde van belangrijkheid.

1. Dolfijn Academie Curacao

De Dolfijn Academie bevindt zich op het terrein van Sea Aquarium. Zwemmen met de dolfijnen is een geweldige ervaring voor jong en oud. De dolfijnen hebben allemaal een naam en hun unieke karakter. Wist u dat Dolphin GeeGee 33 jaar oud is, weegt 230-kilo en is een o

Op Sea Aquarium Curacao ervaar je meer dan alleen maar kijken naar de Dolfijnenshow en zwemmen met hen. Er is een groot aquarium met verschillende soorten Caribische vissen en haaien. Er zijn Programma’s voor kinderen om ze te leren hoe voor vissen en dolfijnen te zorgen.

Wist u dat u Sea Aquarium Curacao vanuit Villa Sea Paradise te zien is? Met de auto is het ongeveer 10 minuten rijden vanaf uw vakantiehuis.

Naast Sea Aquarium is er ook een promenade, ook wel Boulevard genoemd, die loopt van Sea Aquarium voorbij Mambo Beach tot Lions Dive met veel restaurants, boetieks, bars en lounge faciliteiten. U kunt daar ook zwemmen en genieten van de zon. De promenade heeft 2 niveaus: de kustlijn- en de bovenste passage. In de avond is er vaak live muziek en het is daar erg gezellig. Als u met de auto komt is er voldoende parkeergelegenheid en parkeren is gratis. Voor meer informatie en openingstijden bezoek de onderstaande site.

2. Stranden van Curacao

Curacao heeft verschillende stranden en elk heeft zijn eigen charmes. Cas Abou strand en Knip strand zijn twee van die stranden aan de West kust van Curacao. Terwijl Knip strand gratis entree heeft, kost Cas Abao baai ongeveer $5 per auto.

Op zaterdag en zondag komen de meeste families vaak samen op één van de stranden. De families nemen voedsel, stoelen en tafels met zich mee. Eten wordt thuis voorbereid en opgewarmd op het strand. Of ze organiseren ze BBQ op het strand. Het is meestal een familiedag met grootouders en de kleinkinderen.
Als kind heb ik vaak met mijn broers en zussen gewandeld vauit ons weekendhuis naar de Playa de Forti strand in de buurt van Knip Baai voor een duik. Daar heb ik ook leren zwemmen. De meeste stranden hebben douches die u achteraf kan gebruiken voor NAF 0,25 cent. Op beide stranden kunt u gebruikmaken van het toilet. Als je in Villa Sea Paradise Vakantiehuis verblijft en een van de stranden aan de West kust van Curacao wil bezoeken, is het aan te bevelen om voor 7.00 uur te vertrekken of na 9.00 uur om files op de Caracasbaaiweg te vermijden.

3. Blue Curacao Likeur

Wist u dat de wereldberoemde Blue Curacao likeur uitgevonden werd door monniken op Curacao en nog steeds op Curacao wordt gedistilleerd?

Iedereen kent Blue Curaçao likeur. Wedden dat elke cocktail met een blauwe kleur gemaakt is door het mengen van Blue Curacao likeur met andere ingrediënten?  U kunt een bezoek brengen aan Curaçaose likeur distilleerderij in Landhuis Chobolobo, een 19e-eeuws plantagehuis,  waar deze exquise likeur wordt geproduceerd. Deze tour is leuk, interactief en educatief. Je leert ook over de geschiedenis van Curaçao die verstrengeld is met de geschiedenis van de familie Senior, de makers van dit blauwe bekende cocktail ingrediënt.

4. Kura Hulanda Museum

Kura Hulanda Museum heeft een van de meest indrukwekkende collecties en toont de trans-Atlantische slavenhandel in haar totaliteit, van slavenvangst in Afrika  tot de verhuizing naar de nieuwe wereld. Deze collectie behoort tot de privé eigendom van de heer Gelddekker, die niet alleen een museum heeft gebouwd, maar ook de meeste huizen gerenoveerd heeft in deze verarmde buurt.

 Het museum dekt niet alleen artefacten uit Curacao, maar ook uit Afrika, het Caribisch gebied en de VS.  Het toont ook een van de donkerste pagina’s van de geschiedenis van Curaçao, één van de centrale marktplaatsen voor de Nederlandse slavenhandel in het Caribisch gebied tussen de 17e- en 19e eeuw.

Dit is een permanente tentoonstelling die u waarschijnlijk het zeer zal raken. De slavenhandel, zal tastbaar worden in dit museum. U zult oude documenten zien over de handel, voetkettingen en zien hoe zij werden behandeld.  Er zijn zelfs replica’s van slavenschepen nagebouwd. De nagemaakte ruim van een slavenschip in het museum is indrukwekkend. Door een donkere trap daal je af in de kamer, waar je weinig verbeelding nodig hebt om te zien hoe de slaven samen werden gepakt en hoe ze tijdens de reis hebben geleden.

5. Tugboot

Een van de beste snorkelplek op het eiland is het sleepbootwrak. Dit is ook de beste plek op het eiland om een steile duik langs de wall te doen. 

Daar aankomen kan een uitdaging zijn, maar het is de moeite waard. Volg Caracasbaaiweg naar de rotonde aan het einde van de weg; Ga in de richting van Caracasbaai haven langs de baai met de Palapas en Pop’s place restaurant; vervolgens langs de bewakershut over de onverharde weg. De onverharde weg maakt een bocht langs Fort Beekenburg en borden naar de waterbus. Rijd verder en je ziet de pier en vervolgens een strand, waar je moet zijn.

Het is een zeer populaire plek voor duikers en snorkelen. Het is een kiezelstrand dus waterschoenen zijn te adviseren aan de oever. Het water is zeer schoon en helder en snorkelen naar de kleine wrakstukken is eenvoudig. Het is aan de linkerkant tussen de boei en de wal. Veel vis daar te zien. Breng banaan of brood om de vissen te voeden.

Er is tegenwoordig een horecafaciliteit die hapjes en drankjes serveren en een gevoel van veiligheid bieden.

Als u lokaalvoedsel wil nuttigen dat kunt u stoppen onderweg terug bij Pop’s place.

6. Grotten van Hato

De grotten van Hato, of Kueba di Hato is de grootste grot van het eiland. Als u een auto heeft en iets anders naast stranden wil bezichtigen, dan zijn de grotten de moeite waard. Inclusief rondleiding is het redelijk geprijsd. Het duurt ongeveer 30 minuten.

Het toont een aantal rockformatie: zoals stalactieten en stalagmieten, lange-neus vleermuizen, mooie kalkstenen formaties, een romantisch ondergrondse watervijver, Verder is er een formatie van het standbeeld van moeder Maria die haar kind draagt en een formatie dat op een liggende reus lijkt.

Je moet tot ongeveer 49 traptredes klimmen om bij de grot te komen. die parten zou kunnen spelen indien je ouderen leden in de groep hebt.

De grot werd gebruikt in het verleden als schuilplaats voor weggelopen slaven.

Bij de grotten van Hato ervaart u ook de schoonheid van de natuur, geschiedenis en cultuur van Curaçao.

7. Mikvé Israel Immanuel Synagoge

De oudste nog in gebruik zijnde synagoge van het Westelijke Halfrond is MIkvé Israël Immanuel synagoge. Is gewijd in 1732 en is meer dan 285 jaar oud, derhalve een van de meest historische synagogen in de wereld.

Het herinnert ook aan de vrijheid van Spaanse en Portugese Joden die op Curacao een veilige woonplaats vonden weg van de Spaanse Inquisitie na de vlucht naar Nederland rond 1499 en van Nederland naar Curacao. 

Men kan genieten van de indrukwekkende interieur, de prachtig gesneden houtwerk, grote sierlijke menorahs en koperen kroonluchter. Blootsvoets  wandelen op haar unieke zand bedekte vloeren herinneren aan Mozes in de woestijn.

 Het werd gemodelleerd naar de Portugese synagoge van Amsterdam om een Gemeenschap van Spaanse en Portugese Joden uit Nederland en Brazilië te dienen. Nog steeds actief in gebruik door een kleine maar levendige Joodse Gemeenschap. Een bezoek aanzit museum  is een ware hommage aan de liefdevolle zorg van zijn beschermelingen.

8. het heiligdom van flamingo's

Wil je flamingo’s spotten? 

Ze kunnen worden gezien op weg naar de stranden, vooral op weg naar Porto Marie. Er is net voor de St. Willibrordus kerkgebouw een uitkijkpost waar ze te bezichtigen zijn in hun heiligdom.

Het is een geweldige stop om de Flamingo’s in hun habitat te zien.  Er zijner maar een paar, want het is niet hun natuurlijke broedplaats. Ze landen hier tijdelijk op hun weg naar bijvoorbeeld het eiland Bonaire waar ze broedplaats hebben. 

Dit is niet een site waar u in staat zult zijn om veel tijd door te brengen. Ongeveer 15 tot 20 minuten is genoeg. Daarom is het het beste om deze reis te combineren met een bezoek aan het restaurant Karakter van Coral Estate of combineren met een dag doorbrengen op Porto Marie strand. Dit heiligdom van de Flamingo’s is gratis te bezoeken.

Zorg ervoor dat u uw auto goed vergrendeld, laat niets waardevol blootgesteld achter. Ga niet te laat en ga ook niet te ver van uw auto wandelen om te voorkomen dat ze inbreken.

9. Struisvogelboerderij

Wie had ooit gedacht dat Curaçao een struisvogelboerderij zou hebben?

Op de struisvogelboerderij beleef u veel plezier. Jaren na uw vakantie zult u nog steeds er over hebben! Wie had gedacht ooit om op een struisvogel te rijden. Het is eng, leuk en tegelijkertijd hilarisch!

Het is een heerlijke plek om tijd te spanderen voor iedereen, vooral als je kinderen hebt. Er is een kleine museumtentoonstelling, een cadeauwinkel en een heleboel verschillende dieren op de binnenplaats: kleine apen, schildpadden, papegaaien, geiten, kalkoenen, ganzen en struisvogels vanzelfsprekend.  U kunt ze voeden en zelfs op hen rijden. De Safari Tour stopt bij verschillende struisvogelonderkomens en de gids vertelt veel interessante feiten over struisvogels. Niets wordt verspild op deze boerderij, het wordt allemaal opgegeten, hetzij door de gasten in het restaurant-in de vorm van eieren of vlees-en alles wat overblijft wordt opgegeten door de varkens en de krokodillen. 

 Het restaurant serveert struisvogelhamburgers en struisvogelei en omelet om een paar opties te noemen.  Het is een geweldige plek om plezier te hebben en toegankelijk voor iedereen!

10. Shete Boka National Park

Boka Tabla en Shete Boka National Park is waar je de kracht van de golven kan ervaren en op spectaculaire wijze ziet spatten tegen de noordkust van Curacao. 

Dit breken van de golven gebeurt voortdurend en door de eeuwen een zeegrot is gevormd die we Boka Tabla noemen. Deze golven creëren ook de inhammen die we Boka noemen.

Men kan in de zeegrot afdalen en de golven zien binnenkomen. Om binnen deze grot te komen is er een toegang aan de zijkant, maar wees gewaarschuwd het kan erg glad zijn. Er is ook een houten dek met leuning in de buurt boven de grot waar u naar de inkomende brekende golven kunt kijken.

Er is ook een natuurlijke brug.

U kunt op 4 plaatsen de inkomende golven op het Park zien. Slechts 3 ervan kunnen met de auto bereikt worden. Alleen voor 1 en dat is: Boka Pistool, moet u voor ongeveer 20 minuten lopen. Maar Boka Pistool is zeker de moeite en de extra wandeling waard. Het is de meest spectaculaire attractie van Shete Boka. U wilt dit niet missen! Het is alsof een zeefontein zeewater ten minste 30 meter hoog de lucht inschiet.

De tour duurt ongeveer 2 uur. Neem een pet of hoed, zonne creme en drinkwater mee!

Deze plek is gewoon fenomenaal. Zeker een bezoek waard voor iedereen die de tijd heeft om er te komen en om rond te hangen.

Neem gelijk contact op

Als u vragen heeft over Curacao, de Villa Sea Paradise Curacao of beschikbaarheid, stuur ons dan een bericht.

Wij zijn hier om te helpen.